Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aidan Dodson – Staroegyptské hieroglyfy

18. 12. 2008

Obrazek

Knížka britského egyptologa A. Dodsona je poutavou, bohatě ilustrovanou publikací věnovanou staroegyptským hieroglyfům a širokému spektru příbuzných témat – textům, literatuře, ale také rozluštění hieroglyfů v novodobých dějinách.
 
Věnuje se počátkům staroegyptského písma a jazyka a s přihlédnutím k nejnovějším výzkumům vysvětluje dosud kontroverzní otázku vzniku písma v Egyptě. Obsahuje jednoduchý úvod do základů egyptského jazyka a představuje jednotlivé typy egyptského písma.
 
Čtenáři jsou představeny náboženské nápisy, zásvětní texty, životopisné nápisy, historické nápisy, administrativní texty, záznamy z výprav a jednotlivé typy literárních textů. Vše je doplněno ilustrativními příklady.
 
Texty jsou vždy představeny ve svém kontextu a včetně alespoň částečného překladu nejméně jednoho příkladu.
 
Poslední kapitola pak obsahuje přehled staroegyptských dynastií a panovníků, zcela unikátně je však u jednotlivých panovníků vždy uvedena hieroglyfická podoba jejich jména.
 
499 Kč | 144 stran | vázaná bez přebalu | 210 x 297 mm
 

Vydalo nakladatelství Mladá fronta a. s.

Obrazek

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×