Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh malé nezbedné Dášenky nově namluvil Václav Vydra

13. 4. 2014

Kdo by neznal dnes již legendární příhody štěněte Dášenky od Karla Čapka. Kniha se po svém vydání dočkala hned několika různých zpracování. Vyprávění o narození, prvních krůčcích a příhodách nezbedného štěněte foxteriéra propůjčili svůj hlas např. Karel Höger nebo Jiří Sommer, podle předlohy vznikl animovaný televizní seriál a obálka knižního vydání se dočkala hned několika různých podob. Nakladatelství Fragment přináší nové audio zpracování, ve kterém příběh Dášenky vypráví oblíbený český herec Václav Vydra.

Poprvé vyšel příběh Dášenka čili život štěněte v knižní podobě v roce 1933. Autorem textu, obrázků i fotografií byl Karel Čapek, páníček malé Dášenky. Od té doby byly příhody malého nezbedného štěněte namluveny hned několika známými osobnostmi. Vypravěči pro audio nahrávku se stali Karel Höger, Josef Sommer, Petr Štěpánek, animovaným televizním seriálem, který je spojením příběhů malé Dášenky a psích pohádek, provází hlas Martina Růžka.
Nakladatelství Fragment nyní připravilo nové zpracování, ve kterém pro roli vypravěče svůj hlas propůjčil oblíbený divadelní, televizní a filmový herec Václav Vydra.
Digitální audiokniha Dášenka je v prodeji v e-shopu audioteka.cz za 99 Kč. Její délka je hodina a pět minut. Jako klasická audiokniha na CD vyjde v Nakladatelství Fragment 14. května.
1.jpgAnotace:
Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anžto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…
Objevujte svět s Dášeňkou, která se má čile k světu! Sotva se naučí chodit, hned zkouší také běhat, skákat, pelášit, sprintovat, ale i padat, kutálet se nebo metat kotrmelce. Aby neposedné štěně chvíli posedělo, rozhodl se mu "páníček" Karel Čapek napsat několik psích pohádek. Tak si pěkně sedněte a poslouchejte…
Autor: Karel Čapek
Vypráví: Václav Vydra
Obsah:
Dášeňka čili život štěněte
1. Když se to narodilo
2. Hlas přírody
3. Neposedný, žravý a ničivý tvor
4. Co všechno má na práci
5. Když Dášeňka odešla
Jak se fotografuje štěně
6. Jak se fotografuje štěně
Pohádky pro Dášeňku, aby tiše seděla
7. Pohádka o psím ocásku
8. Proč teriéři hrabou
9. O Foxovi
10. O Alíkovi
11. O dobrmanech
12. O chrtech a jiných psech
13. O psích zvycích
14. O lidech
Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem nebo jako pohádka před spaním.
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×