Jdi na obsah Jdi na menu
 


Napínavá fantasy série Legenda o sovích strážcích poprvé v České republice!

27. 8. 2010

 

Obrazek

V Mladé frontě vyjde 11. října 2010 kniha Legenda o sovích strážcích: V zajetí

Jedná se o 1. díl z napínavé fantasy série ze světa zvířat od autorky Kathryn Laskyové. 
Celá knižní série obsahuje 12. dílů, Mladá fronta postupně uvede na trh první 3 díly, které se staly předlohou pro natočení stejnojmenného celovečerního 3D filmu. Česká premiéra Legendy o sovích strážcích je 14. října 2010.
 
ObrazekKathryn Laskyová - Legenda o sovích strážcích: V zajetí
Více o knize:
Soren se narodil ve hvozdu Tyto, království sov pálených. Mezi pokojnými lesními velikány však číhá zlo, které chce rozbít mír v jejich říši a navždy změnit jeho život. Soren se po únosu dostává do temného kamenného bludiště, školy svaté Aegolie. Tuší, že o vzdělávání sovích mláďat tady nejde. S kamarádkou Gelfkou usoudí, že jedinou možností útěku je cesta povětřím. Aby unikli, budou se muset odhodlat k něčemu, co ještě nikdy v životě nezkoušeli: k letu. A tak začíná jejich dobrodružná cesta za svobodou, na níž se setkají s novými přáteli, pokusí se zjistit pravdu o tajuplném spiknutí a zachránit soví svět před strašlivou hrozbou.                                                         
 
Cena asi 249 Kč | vázaná bez přebalu | asi 200 stran | 130 x 200 mm
 
Více o autorce:
KATHRYN LASKYOVOU fascinují sovy celý život. Před několika lety se začala podrobně zabývat těmito ptáky i jejich chováním – zjišťovala, čím se živí, jak létají, jak si staví nebo hledají hnízda. Napadlo ji, že by o nich někdy mohla napsat faktografickou knihu, doplněnou fotografiemi jejího manžela Christopha Knighta. Ale pak jí došlo, že by to byla hodně těžká práce, protože sovy jsou noční stvoření, plachá a nenápadná, která se jen těžko dají fotografovat. A tak se rozhodla napsat fantastický příběh o sovím světě.  Avšak i když v jejím příběhu z imaginárního světa sovy mluví, přemýšlejí a sní, zároveň se pokusila dostat do něj co nejvíce informací o jejich přirozeném chování a životě.
Kathryn Laskyová je autorkou řady knih, beletrie i literatury faktu. Mezi její romány patří The Night Journey (Noční cesta), vítěz Národní ceny za židovskou literaturu; Beyond the Burning Time (Za žhavým časem), za niž získala cenu ALA za nejlepší knihu pro mladé čtenáře, True North: A Journey to the New World (Skutečný sever: Cesta do Nového světa), Dreams in the Golden Country (Sny o zlaté zemi) a Porkenstein. Je také držitelkou cen listu Boston Globe Horn Book Award a listu Washington Post Children´s Book Guild Award.

Kathryn Laskyová žije s manželem v Cambridgi v Massachusetts.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×