Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výborná cuketová nádivka od mámy

16. 8. 2008

Obrazek

Suroviny:
500 g nahrubo nastrouhané cukety
1 střední cibule
2 stroužky česneku
150 g eidamu
150 g uzeného masa
4 vejce
200 g polohrubé mouky
150 ml oleje
1 kypřící prášek do pečiva
majoránka
hrst čerstvé petrželky
sůl
pepř
tuk na vymazání formy
 
Postup:
Cuketu oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme do mísy. Osolíme a necháme asi 10 minut odležet, aby se zbavila přebytečné vody.
 

Poté vodu slijeme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, maso nakrájené na kostičky, žloutky, mouku s práškem do pečiva, olej, majoránku, petržel, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme na vymazaný plech a pečeme cca při 190°C asi 30 minut.

Obrazek

 

Recept zaslala sl. Petra. 
Foto: Radka Znorová

Milá Petro, děkuji za recept. Vyzkoušela jsem a je to naprosto super!!! Na zahradě mám cuket spoustu, takže určitě toto léto ještě několikrát upeču. Jako poděkování za výbornou dobrůtku posílám knihu - Láska dělena dvěma.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Paráda

(Barča, 17. 3. 2013 17:04)

Aloha. Právě koluje mezi lidma zajímavá možnost přivýdělku, skvělá i pro maturanty! Už od začátku ledna si takto sama přivydělávám a je to perfektní.. Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka!! Je to z návodu www.CervenaCerna.cz

cuketová nádivka

(Eva, 6. 9. 2008 22:53)

Na oleji zpěním cibulku,přidám uzeninu,nastrouhanou cuketu a okořením bylinkami. Chvilku podusím a pak nechám vychladnout. Přimíchám nastrouhaný sýr, žloutky a česnek. Zahustím strouhankou a přidám kypřící prášek a sníh z bílků. Peču v silikonové formě na bábovku nebo koláčové formě .

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×