Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomoucký mls od paní Mirky

21. 3. 2008
Dobrý den, včera jsem dělala k obědu naši oblíbenou pochoutku, měla jsem po ruce fotoaparát a tak se s vámi o tu baštu podělím.
 
Mnoho kuchařinek jistě dělá maso v alobalu spolu s brambory. Já to dělám v sáčku na pečení a můžete ho koupit všude tam, kde se prodává alobal. Velmi dobrá je v něm i ryba, nebo krkovička s bramborem i zelím. Suroviny zůstanou krásně šťavnaté a ještě si ušetřím nádobí.
 
Tak teď ten "Olomoucký mls"
 
Budeme potřebovat pro 4 lidičky:
 
4 plátky vepřového – plecko
koření podle chuti
olivový olej
1 kg oloupaných brambor
1 pórek
1 papriková klobása
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
4 olomoucké tvarůžky
anglická slanina
 
 
4 plátky vepřového - plecko - je šťavnaté – jemně naklepeme, uděláme do každého plátku kapsu, okořeníme jaké koření kdo má rád, já používám argentinské koření. I v kapsách potřeme olivovým olejem a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň 2 hodinky.
 
1 kg oloupaných brambor nakrájíme na větší kostky a v misce je smícháme s 1 pórkem nakrájeným na kolečka, 1 nakrájenou paprikovou klobásou, 1 lžičkou mleté červené papriky, v létě můžeme dát i nakrájené hříbky, ochutíme solí a pepřem a přidáme ještě 3 lžíce olivového oleje.
 
Brambory nasypeme do sáčku, na ně položíme maso, které jsme naplnili tvarůžkem zabaleným v anglické slanině a zašpendlili.
 
Pak už stačí jen pevně zavázat - nezapomeneme udělat nahoře 5 malých dírek, aby nám sáček nebouchnul, dáme na plech do trouby rozehřáté na 200 stupňů.
 

Sáček se krásně nafoukne a maso i brambory se pečou 30 minut, pak stáhneme na 150 stupňů a po 1/4 hodince vytáhneme z trouby, opatrně odstřihneme vrch a ještě 10 minutek opékáme. Pak už jen dáme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem, např. z čínského zelí.

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 
Přeji dobrou chuť a vyzkoušejte   
 
Zdraví Vitoslavská Mirka
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

sáček

(Mirka, 20. 5. 2008 11:52)

Sáček je speciální na pečení a koupíte ho všude tam, kde se prodává i alobal. Je po 5 kusech a cena asi 40 Kč.

Vyborne

(Petule, 28. 4. 2008 18:57)

Vyborny recept. Akorat, kdyz jsem to maso dala na ty brambory tak se nam zdalo ze bylo takove oschle.Mozna by to chtelo kratsi dobu delat.ty brambory s porkem - bomba..

olomoucky mls

(olomoucky mls, 25. 3. 2008 15:41)

to je mormalni igelitovy sacek????

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×