Jdi na obsah Jdi na menu
 


Musaka z lilků

21. 5. 2008

250 g mletého masa

3 větší lilky
200 g sádla nebo oleje
2 rajčata
5 dl mléka
2 cibule
mletý pepř
sůl
6–7 vajec
mouka
petrželová nať
 
Lilky očistíme (loupat je nemusíme), podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme "vypotit", aby se zbavily hořkosti.
 
Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, rajčata spaříme, oloupeme a rovněž nakrájíme. Na omastku zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme důkladně ze všech stran, přidáme pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Sejmeme z ohně, necháme chladnout.
 
Vypocené lilky vymačkáme a opláchneme ve studené vodě, pak každý plátek obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a osmažíme na omastku.
 
Vychladlé maso osolíme a opepříme podle chuti, přidáme nasekanou petrželku a promícháme.
 
Do vymazané zapékací mísy skládáme střídavě řadu osmažených plátků lilku a vrstvu masa. Začínáme i končíme lilky. Zbylá vejce rozmícháme s mlékem a musaku zalijeme.
 
Zapečeme při 200 °C. Podáváme s kysanou smetanou a salátem.
 
Recept zaslala p. Monika. Díky, a za zajímavý recept posílám knihu z nakladatelství GRADA – Steaky – 59 osvědčených receptů
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

musaka

(jája, 2. 11. 2009 18:47)

Já dělám moc dobrou musaku a je téměř bez práce. Žádné smažení, vaření, dušení atd.. normálně na plátky syrové brambory pokladu na plech, osolím okořením, na to vrstva syrového mletého masa-znovu koření a sůl, na to lilek, nebo cuketu-opět sůl, pak brambory, maso atd..v misce si rozmíchám protlak, smetanu, hodně česneku a koření podle toho, jaké mám ráda-chutná mi čubrica-a tím to zaleju. Hodím do trouby a 15 min před dopečením posypu strouhaným sýrem... bez zbytečného nádobí, bez zdržování-a je to výborné..brostě mám ráda recepty co uděláte jen buch buch a je hotovo :-)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×