Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilovaný pstruh s citronem od Evky

12. 8. 2011

Suroviny:

4 vykuchané a očištěné čerstvé pstruhy
1-2 dobře omyté citrony
4 tenké plátky másla
hrst natě petržele
trochu oleje na potření grilovací mřížky
sůl
 
Na marinádu:
5 lžic olivového oleje
šťáva z 1 citronu
3 prolisované stroužky česneku
1-2 chilli papričky nakrájené
sůl
mletý zelený nebo černý pepř
 
Dopředu si rozpálíme gril. Celé očištěné pstruhy omyjeme a důkladně osušíme. Pak si nakrájíme citron na klínky a smícháme v misce všechny uvedené přísady na marinádu. Ryby uvnitř i vně dostatečně potřeme marinádou, do břišní dutiny každého pstruha vložíme ještě klínek citronu, plátek másla a část petrželové natě. Podle potřeby pak ještě pstruhy necháme chvíli odležet.
 
TIP
Místo petrželky použijte čerstvou mátu nebo meduňku a vynechte česnek. Rybu můžete připravit také zabalenou v alobalu, není sice křupavá, ale neunikne z ní žádná šťáva.
 
Připravené ryby přendáme na olejem potřenou grilovací mřížku nebo na alobal či speciální grilovací tácek a grilujeme po každé straně 7 až 10 minut. Během pečení pstruhy potíráme zbylou marinádou.
 
Upečenou rybu osolíme, na talíři obložíme klínky citronu a posypeme zbylou petrželovou natí. Nejlépe chutná grilovaný pstruh s vařeným novým bramborem nebo jemným zeleninovým salátem. Ale venku na zahradě bude vám i vašim hostům šmakovat také s čerstvým pečivem.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×