Jdi na obsah Jdi na menu
 


Význam kojenecké výživy pro zdraví dítěte

25. 1. 2013

Obrazek

Každá maminka si přeje, aby její děťátko bylo především zdravé. Rozsáhlé výzkumy posledních let potvrzují významný vliv kojení či krmení kojenců mateřským mlékem jak pro dítě, tak pro matku. Mateřské mléko je svým složením pro výživu kojence jedinečné. Obsahuje látky, které podporují dětskou imunitu a snižují riziko řady akutních i chronických onemocnění. Výživa v kojeneckém věku může navíc ovlivnit zdraví dítěte na celý další život.

 

Imunitou označujeme schopnost organismu bránit se škodlivým látkám jak z vnějšího, tak z vnitřního prostředí. Každé miminko přichází na svět s přirozenou (tzv. nespecifickou) imunitou. Ta specifická se u něj začne rozvíjet teprve po porodu v  souvislosti s podněty, které imunitní systém dostává ze svého okolí, například očkováním. Rozvoj specifické imunity u dítěte závisí především na schopnostech jeho imunitního systému. Ten musí podněty z okolí rozpoznávat a zdolávat. Pokud však některé podněty přijdou příliš brzy, tedy v době, kdy na ně není imunitní systém připraven, mohou znamenat velké ohrožení zdraví dítěte (průjmy, dehydratace, napadení různými patogeny či Obrazekbakteriemi a podobně).

 

Kojení dítěte zde hraje velmi významnou roli. Mateřské mléko totiž obsahuje dokonalou rovnováhu látek podstatných pro tvorbu odolného imunitního systému, který dítěti poskytne ochranu proti běžným infekcím a nemocem. Velmi důležité pro správný vývoj imunitního systému a posílení obranyschopnosti jsou především prebiotické oligosacharidy.

 

Kromě ochranných látek obsahuje mateřské mléko i potřebné živiny a tekutiny a je tím nejlepším způsobem, jak podávat dítěti výživu. Složení mléka je pro dítě ideální, jeho „skladování“ naprosto bezpečné a nehrozí tedy např. riziko kontaminace.

 

Při přechodu na kojeneckou výživu se však situace mění. Maminka by měla dbát zejména na bezpečnost podávané výživy. Jakákoliv kontaminace škodlivými bakteriemi, které se vyskytují běžně i v té nejčistější domácnosti, může dítěti způsobit zdravotní komplikace. Přitom nám dospělým, kteří máme imunitu již vyvinutou, obvykle neškodí. Přípravě kojeneckého mléka by se tedy měly maminky pečlivě věnovat.

 

ObrazekVhodnou variantou mateřského mléka, pokud vaše miminko již není nebo nemůže být plně kojeno, jsou kojenecká mléka Nutrilon. Tyto produkty byly vyvinuty po vzoru mateřského mléka na základě dlouholetých výzkumů a dítěti dodají nejen potřebné výživové látky, ale dokáží rovněž posilovat jeho imunitu několika způsoby. Nutrilon je jedinečný v tom, že obsahuje speciální probiotickou směs IMMUNOFORTIS. Tato patentovaná směs živin pomáhá dítěti budovat obranyschopnost a chránit ho před negativními vlivy stejně jako mléko od jeho maminky.

 

Kojenecká mléka Nutrilon jsou nyní navíc k dostání v novém patentovaném Obrazekbalení s odměrkou, které zaručuje bezpečné a praktické používání, při zachování vyšší hygieny přípravy dětské stravy.

Kojenecká výživa Nutrilon je k dostání v několika variantách:

 

Nutrilon 1 - počáteční mléčná kojenecká výživa v prášku, od narození

 

 

 

Nutrilon 2 - pokračovací mléčná kojenecká výživa v prášku, od 5. měsíce

Nutrilon 3 - pokračovací mléčná kojenecká výživa v prášku, od 11. měsíce

Nutrilon 4 - pokračovací mléčná kojenecká a dětská výživa v prášku, od 2 let

Nutrilon 1 Extra - počáteční mléčná kojenecká výživa v prášku, od narození

 

K dostání v obchodech a lékárnách po celé České Republice za doporučenou cenu
299 Kč/800 g
.

Více informací najdete na www.nutrilon.cz.

 

O SPOLEČNOSTI NUMICO

Distributorem kojenecké výživy Nutrilon je společnost Nutricia Česká Republika, která je součástí nizozemské skupiny Numico. Jejím posláním je vývoj a výroba prostředků speciální výživy – dětské, kojenecké a enterální klinické výživy. S těmito výrobky zaujímá Nutricia vedoucí postavení nejen na českém trhu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×