Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šneci

5. 8. 2008

Těsto: 

400 g bezlepkové mouky Manther
3 žloutky
1/2 bal sušeného Droždí Dr.Oetker
60 g cukru
8 PL vlažného mléka
250 g tuku Stela
špetka soli
 
Náplň: 
3 bílky
200 g moučkového cukru
200 g mletých ořechů 
Na obalování: 
moučkový cukr
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 
 
 
Na vál nasypeme bezlepkovou mouku, přidáme zbylé suroviny na těsto a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na minimálně 3 díly a na válu podsypaném bezlepkovou moukou všechny díly rozválíme (na velikost asi 20x30 cm).
 
Náplň: z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme moučkový cukr a nakonec mleté ořechy. Náplní potřeme rozválené pláty a svineme je do rolády. Z rolád krájíme pomocí nitě (jako knedlíky) kolečka silná asi 2 cm.
 
Kolečka vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 20 minut (až začnou okraje růžovět). Po upečení necháme šneky vychladnout, aby se nedrolily, a teprve potom je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilínovým cukrem.
 

TIP: Šneky můžeme konzumovat ihned nebo uložit do druhého dne do krabice s víkem. Toto cukroví je vhodné i na vánoční stůl.

Zdroj: www.oetker.cz

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×