Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezlepkové langoše

5. 7. 2022

img_8227dd.jpg

Manžel měl chuť na langoše, chtěl si na ně dojet na motorce, ale počasí nám nepřálo, tak to zbylo na mně J Jsou opravdu boží!

Na těsto si připravíme:

500g mouky Schar mix B
0,5l vody
½ droždí
1 lžičku cukru
1 lžičku soli

 

Na dokončení:

olej na smažení

1. varianta
tvrdý sýr (gouda, eidam, mozzarella apod.)
kečup (bez lepku)

nebo

2. varianta
utřený česnek v trošce oleji
tvrdý sýr (gouda, eidam, mozzarella apod.)
majonéza

Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zamícháme a necháme rozpustit. Přidáme lžičku mouky, zamícháme a přidáme trochu vody z odměřeného půllitru. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Odměřenou mouku nasypeme do mísy robota, přidáme sůl, vzešlý kvásek a nakonec vodu. Ručně hezky od spodu promícháme a teprve potom dáme do robota a pomocí háku vymícháme hladké těsto.

Jakmile je těsto umíchané, vyndáme mísu z robota a překryjeme folií. Necháme kynout do zdvojnásobení objemu. Teď v létě to trvá chvilku, v zimě to bude trvat déle.

Jakmile máme těsto vykynuté, nalijeme do vyšší pánve alespoň 2 cm oleje a pustíme plotýnku na plný výkon. Mezi tím si na pomoučněný vál pomocí lžíce vyndáme kus těsta a pomocí pomoučněných rukou vytvarujeme placku, která je tenká uprostřed a trochu vyšší po okrajích. Jakmile máme olej rozpálený, smažíme do zlatova.

Po upečení odsajeme pomocí ubrousku přebytečný tuk.
 

1. varianta:
Posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme kečupem.
2. Varianta:
Potřeme utřeným česnekem, posypeme sýrem a majonézou, kterou jsme si přendali do sáčku a ustřihli mu roh, nastříkáme na sýr spirálu.

TIP: Pokud vám zbyde těsto, zatáhněte mísu folií a dejte do lednice. Těsto takto vydrží 2-3 dny. Z této dávky je cca 10 langošů.

 

img_8228.jpg

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×