Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezlepková piškotová roláda s rybízovou marmeládou

5. 9. 2022

img_0476xx.jpg

3 vejce vel. M
100g cukru
2 lžíce oleje
110g Doves Farm modrá samokypřící

 

rybízová marmeláda
moučkový cukr

 

Vejce s cukrem ušleháme v robotu do nadýchané pěny, bude to trvat minimálně 5 minut. Po ušlehání přidáme olej, mouku a pomocí ruční metly opatrně promícháme. Ihned nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci na 180°C. Pečeme dozlatova, je potřeba těsto hlídat a vyndat hned jak je hotové, aby se v troubě nepřesušilo. Jestli je těsto upečené, poznáte tak, že pokud se ho dotknete bříškem prstu a opatrně zmáčknete, těsto se hned vrátí zpět. Pokud je ještě syrové, zůstane promáčklé a pod prstem jemně praská.

Po upečení sundáme těsto z plechu a necháme pod utěrkou vychladnout. Nikdy nenechávejte těsto na roládu vystydnout na teplém plechu, jinak se vám těsto vysuší.

Po vystydnutí strhneme z rolády pečící papír a tu stranu, která byla přilepená k papíru, potřeme rybízovou marmeládou. Následně zatočíme a dáme do lednice chvilku odležet.

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

 

img_0476.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×