Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdniny – ideální čas pro nový dětský pokoj!

30. 7. 2010
Děti odjely na prázdniny a to je ideální doba, pro přeměnu jejich království. Před začátkem nového školního roku tak budou mít úžasné překvapení a nový, hezčí prostor, kde se budou dobře cítit. Pokud máte doma již spíše náctileté, i oni mohou využít volného času a dát svému pokoji nový design podle svých pocitů a přání. V nápadech se meze nekladou! Děti potřebují svůj vlastní svět, který se tomu našemu příliš nepodobá. Dopřejte jim ho!
 
Nábytek do dětského pokoje bychom měli vybírat na základě těchto kritérií: věk, pohlaví, počet dětí v pokoji, velikost pokoje a v neposlední řadě dle finančních možností. Pokoj každého dítěte by měl odpovídat jeho nejen jeho věku, ale i zálibám. Již jsou naštěstí pryč doby, kdy všechny dětské pokoje vypadaly naprosto stejně a nebylo to pouze zvoleným nábytkem. Popusťte uzdu své fantazii a alespoň něčím novým oživte pokoj svých ratolestí nebo se v létě pusťte do rozsáhlejší přeměny.
Při zařizování pokojíčků především pro ty nejmenší, myslete také na jejich bezpečnost. Veškeré prvky, které budou v dětských pokojích umístěné, musejí být pro tento účel uzpůsobeny.
 

Pokojíčky pro ty nejmenší

Při zařizování pokojíčku pro miminko vycházejte z toho, co všechno potřebujete. Nezapomeňte na dostatečné množství odkládacích a úložných ploch a také na své pohodlí. Pokojíček by měl být zařízen tak, aby bylo možné jej snadno uzpůsobit rostoucímu děťátku. Tedy již v začátcích myslete na prostor pro batolení a posléze hraní. Zvolené barvy by měly být veselé, ale ne agresivní. Dané prostředí totiž bude mít, kromě jiných faktorů, vliv na pohodu vašeho dítěte i vás.

 

Obrazek

Ideální pro potřeby školáka

Zde je obzvláště důležité dbát na rozmístění nábytku. Pokud je to jenom trochu možné pracovní stůl by měl být dostatečně prostorný a v dosahu denního světla. Velmi důležitá je pohodlná židle a vhodná nastavitelná lampička. Nezapomeňte, že i nábytek by měl s vaším školákem růst a proto dobře zvažujte jeho výběr. Pokud máte doma malého sportovce či muzikanta, popusťte uzdu své fantazii a dekorujte pokoj v jeho stylu. Vytvoříte mu tak ideální zázemí.

 

Obrazek 

 
Módní design pro teenegera i studenta

Zde se připravte zcela jistě na kompromisy. Je jisté, že vaše představa se bude poměrně dost odlišovat od představy obyvatele daného pokoje. Každý mladý člověk potřebuje svůj prostor a možnost realizovat se, dopřejte mu to a pouze dohlédněte, ať je daný pokoj alespoň trochu funkční.

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×