Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší brynzové halušky na Slovensku? V hotelu FIS u Štrbského plesa. Máme recept!

hotel-fis.jpgTaké se při každé cestě na Slovensko těšíte na jejich tradiční halušky s čerstvou brynzou? Pokud plánujete cestu do Vysokých Tater, navštivte hotel FIS u Štrbského plesa. Údajně tu mají ty nejlepší halušky z celého Slovenska. A podle receptu šéfkuchaře si je můžete nyní udělat i doma.

Pokud toužíte po aktivním odpočinku a dokonalém relaxu, je pro vás tříhvězdičkový hotel FIS ve Vysokých Tatrách ideální volbou. Komplex se nachází jen pár metrů od lyžařských svahů i turistických chodníčků. Pro milovníky sportu je k dispozici sportovní hala a fitness, příjemný relax si pak můžete dopřát v Natural Wellness & Spa. Hotel FIS vás přivítá i s vaším pejskem, a to bez omezení velikosti nebo hmotnosti a bez extra poplatků. Je prvním dog friendly hotelem v Tatrách.

Každého gurmána navíc potěší pečlivě připravované speciality místní restaurace. Nechybí tu ani tradiční slovenská kuchyně s brynzovými pirohy, strapačky se zelím nebo národní slovenské jídlo - brynzové halušky.

Více na www.hotelfis.sk

 

Recept na pravé brynzové halušky:

Suroviny:

• Brambory
• Brynza
• Vejce
• Sůl
• Slanina
• Polohrubá mouka

 

Postup:

Brambory oloupeme, rozmixujeme nebo najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a vodu. Vypracujeme těsto. Přes cedník či haluškové síto protlačíme halušky do vroucí osolené vody. Skvěle to jde například s vařečkou s rovnou plochou. Halušky propláchneme a smícháme s brynzou, vyškvařenou slaninou a trochou vody, ve které se halušky vařily.

Šéfkuchař hotelu:


1.jpg

 

Brynzové halušky:

 

2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×