Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tomio Okamura se zamýšlí nad „uměním žít“

Tomio Okamura, jehož předchozí knihy „Český sen“ a „Umění vládnout“ se staly po svém vydání bestsellery, si v nové knize pokládá otázku, zda existuje nějaký opravdový recept na šťastný život. Ve spolupráci s Nakladatelstvím Fragment připravil v pořadí již třetí titul s názvem „Umění žít“. V knize se zamýšlí nad důležitými hodnotami i zdánlivými maličkostmi ovlivňujícími lidský život. Řídíme se heslem „opravdu prožít“, nebo pouze „přežíváme“?

Po autobiografickém Českém snu a úvahách nad současnou situací shrnutých v titulu Umění vládnout vyjde v pořadí již třetí kniha, kterou Nakladatelství Fragment připravilo ve spolupráci s Tomiem Okamurou. Tentokrát jde o zamyšlení nad skutečným smyslem života. Jak prožít každý den naplno a čeho si v dnešní době vážit? Jaké hodnoty jsou důležité, ale velmi často zatlačované do pozadí? Je možné prožít opravdu spokojený, plnohodnotný a šťastný život?
Tomio Okamura chce v této knize představit svůj pohled na obvykle dobře známé, ale často zapomenuté hodnoty, které dávají lidskému životu smysl. V jednotlivých článcích se pozastavuje nad každodenními záležitostmi, jako jsou nákup potravin, práce a vzdělání, ale také nad lidskými touhami, jednáním a společností. 
„Některé myšlenky je třeba oprašovat stále. Pojmy jako slušnost, čest nebo práce vám zní třeba omšele, ale k dobrému životu patří po tisíciletí a patřit budou i za dalších tisíc let, navzdory dnešnímu trendu života bez hodnot.“
                                                                                Tomio Okamura
 
1.jpgAnotace:
Prožít, či přežít? Tomio Okamura se v knize Umění žít zamýšlí nad tím, zda lze prožít opravdu šťastný a plnohodnotný život. Snaží se připomenout známé, ale námi zapomenuté hodnoty, které dělají lidský život smysluplným.
Existuje spolehlivý recept na šťastný život? To je otázka, nad níž se zamýšlejí filozofové i náboženští vůdci po celé dějiny lidstva. Bez ohledu na dobu, na víru či politické názory.
„Život podle abecedy“, tak by se mohla nazvat kniha čtivých encyklopedických zamyšlení Tomia Okamury na důležitá i zdánlivě nedůležitá témata našeho života. Láska, smrt, pivo, politika, vzdělání, práce, dětství, stáří, moderní technologie, víra i tradice, to všechno jsou součásti našeho života, které spolurozhodují o tom, jak dobře a spokojeně svůj život prožijeme. Málokdo se ovšem zamýšlí nad tím, že je rozdíl, zda svůj život prožijeme kvalitně a hodnotně pro sebe i své okolí, nebo ho jen spokojeně přežijeme.
165x235 mm, váz., 112 str., 249 Kč
Autor: Tomio Okamura
Ilustrátor: Pavel Kantorek
Ukázka z knihy:

2.jpg


Slavnostní křest knihy „Tomio Okamura – Umění žít“ se uskuteční 20. září 2012 od 17 hodin v Domě knihy LIBREX v Ostravě (Smetanovo nám. 8, Ostrava). Na této akci se budete moci setkat s autorem Tomiem Okamurou a zajímavými hosty, jakými bezesporu jsou mons. František Václav Lobkowicz, sídelní arcibiskup ostravsko-opavské diecéze, Jiří Nekvasil, ředitel Národního divadla moravskoslezského, Jana Lorencová, novinářka, a Jaroslav Novák Večerníček, spisovatel, novinář a výtvarník.

O Nakladatelství Fragment

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 130 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2 000 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 20 mil. kusů výtisků. V roce 2011 Nakladatelství Fragment vydalo 179 knižních novinek a podobně tomu bude i v letošním roce. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2011 bylo uskutečněno celkem 437 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2011 představil stále rostoucí slovenský Fragment 119 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×