Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní sladké knedlíky

6. 8. 2008

Knedlíky: 

200 ml mléka
1 bal sušeného Droždí Dr.Oetker
2 PL cukru
špetka soli
1 vejce
250 g směsi Mantler
3 střední jablka (oloupaná a nakrájená na kostičky) 
 
Na posypání: 
Práškový cukr s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
rozpuštěné máslo na polití 
 
 
V mléce rozpustíme cukr, přidáme sušené droždí a necháme v teple lehce vzejít. Přidáme vejce, sůl, mouku Mantler a vypracujeme těsto (nejlépe elektrickým hnětačem). Nakonec vmícháme (ručně) jablka nakrájená na kostičky. Tužší těsto vyklopíme na vál pomoučený bezlepkovou moukou a vytvarujeme dvě šišky. Při zpracovávání stále podsýpáme bezlepkovou moukou a pracujeme rychle, abychom se těsta dotýkali co nejméně.
 
Do velkého hrnce dáme trochu teplé vody a napařováček (voda nesmí přesáhnout napařovací mřížku). Na napařováček položíme utěrku trochu potřenou olejem (aby se knedlíky nepřilepily) a na utěrku naskládáme knedlíky. Nejprve necháme knedlíky v páře na mírném ohni nakynout (asi 15-20 minut, kdy udržujeme vodu pod knedlíky teplou), pak zvětšíme oheň, aby se voda pod knedlíky vařila, a pak necháme knedlíky v páře stejným způsobem uvařit (vaříme asi 20-25 minut). Špejlí vyzkoušíme, zda jsou knedlíky již uvařené (špejle musí být po vytažení suchá).
 
 
Uvařené knedlíky vyndáme z hrnce, necháme je 1 minutu odstát a pak je nakrájíme nití. Podáváme teplé, posypané práškovým cukrem s vanilkovou příchutí, skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
 
TIP: Stejným způsobem je možné připravit slané přílohové knedlíky, kdy místo jablek použijeme burizony (ale NIKDY housku!).
 

 

Zdroj: www.oetker.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×