Jdi na obsah Jdi na menu
 


TIPY OD RADŮZY

Příspěvky

Nenechte se strhnout splínem. Tato potravina vám jej pomůže překonat.

1. 12. 2016

 

17.jpgSychravé počasí, kratší dny a nálada pod psa. I tak může vypadat konec roku, a to pak na sebe splín a špatná nálada nenechají dlouho čekat. Existují však potraviny, které svým složením pomáhají zlepšovat náladu a psychickou pohodu. Mezi takové patří i kaštany.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Postavte domeček Třem čuníkům

1. 12. 2016

 

image004.jpgSlaměný nebo cihlový domeček? Známá dětská pohádka, ve které vlk ničí třem malým prasátkům přístřeší, ožívá díky vánoční novince Tři čuníci od Sparkys. Postavíte čuníkům domeček dříve, než ho vlk sfoukne? Stačí házet kostkou a sbírat stavební kostky ze slámy, dřeva nebo cihel. Hra je vhodná pro děti od 4 do 8 let.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Vzhůru do Školy kouzel Pavla Kožíška pro začínající kouzelníky

20. 11. 2016

 

1000-x-90-tourtrend-srpen.jpgKdo by nechtěl být kouzelníkem? Vytahovat živé králíky z klobouku, sypat mince z rukávu nebo nechat zmizet třeba školu? Každý kouzelník ale musel nějak začínat, místo živého králíka to zkoušel nejdřív s plyšovým, mince proměňoval a pak zase nacházel na těch nejroztodivnějších místech a i to zmizení si musel natrénovat na menších věcech. Třeba kapesnících nebo plyšových zvířátkách. A všechny děti teď mají šanci naučit se to také! S kouzelnickou sadou Škola kouzel Junior Pavla Kožíška je možné všechno. A jednou třeba zmizí celá škola i s panem ředitelem.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Pravda nebo výzva? Zombie ruka ukáže

10. 11. 2016

 

bambule_zombie-ruka_999_czk_2.pngPravda nebo výzva? Zombie ruka se pomalu prochází po stole a napíná hráče, kteří čekají, na koho ukáže svým jedovatě zeleným prstem. Bláznivá hra na motivy „vadí – nevadí“ brnká na strunu všem vtipálkům a dobrodruhům, kteří se jen tak něčeho nezaleknou. Zasedněte s rodinou k jednomu stolu a pobavte se nad kartičkami s výzvami nebo otázkami na pravdu. Možná vás překvapí, co všechno se ukrývá ve vašich blízkých.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Svačíme zdravě bezlepkově s Nutrifree

12. 10. 2016

 

26.jpg

Školní povinnosti jsou již přes měsíc zpátky a s nimi i každodenní brzké vstávání a pracné chystání svačin pro své ratolesti. Zvlášť pro děti celiaky či pro někoho, komu chceme jen dopřát zdravější svačinku či snídani.

Nutrifree připravilo praktické balení oblíbených produktů, díky kterým bude i školní rok zábavnější a chutnější!

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Zkuste hit tohoto podzimu – opuncii

29. 9. 2016

 

opuncie.jpgChodíte po obchodě a říkáte si, co je to za zvláštní ovoce? Malé, oválné, zbarvené do žlutočervena s podivnými černými tečkami. Je to opuncie neboli kaktusový fík. A jak už název napovídá, roste na kaktuse. Přesněji na Opuncii mexické. Původ je tedy také jasný, poprvé se opuncie objevila v Mexiku. Co vás ale možná překvapí, je fakt, že se cíleně začala pěstovat už před více jak 8000 lety a existuje víc než 200 různých druhů. Z oblasti Střední Ameriky se postupně rozšířila na sever do Kanady a na jih až k Ohňové zemi. S objevením Ameriky a mořeplaveckými výpravami se dostala dále do světa. Dnes se  pěstuje v Mexiku, Brazílii, Bolívii, jižní Africe, Indii a v Itálii.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Ať žijí letní těstovinové pokrmy!

22. 8. 2016

 

12.jpgTěstoviny jsou celoročně oblíbená surovina. Jednoduše můžeme měnit i způsob přípravy podle sezóny. Zatímco v zimě vedou smetanové omáčky a masová ragú, na jaře a v létě se přirozeně odlehčuje... Vznikají tak chutné těstovinové saláty apod. Těstoviny jsou nejen chutné, ale jsou nenáročné na přípravu i čas. Výsledkem jídelníčku každého z nás by mělo být pevnější zdraví, lepší zažívání a větší radost ze života. V tom by nám měly pomoci i pravé italské, kvalitní, bezlepkové těstoviny Nutrifree.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Letní průjmy: Umíte vychytat rizika?

4. 7. 2016

10.jpgAčkoli neexistuje stoprocentní recept, jak se v létě vyhnout průjmům, rizika minimalizovat můžete. Konzumací bezpečných nápojů a potravin, dodržováním hygieny a také udržováním rovnováhy mezi prospěšnými a škodlivými bakteriemi ve střevech. Akutní průjem totiž způsobují viry nebo bakterie, které napadají trávicí systém. A je jedno, jestli jste na dovolené u moře, v českém penzionu nebo u rybníka na chalupě. Rodinnou lékárničku raději vybavte probiotiky, například novým praktickým balením kapek BioGaia ProTectis v tubě, která je na cestování ideální a ani ji nemusíte dávat do ledničky.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Aktuální téma: Jak předcházet cestovní nevolnosti?

12. 6. 2016

 

image.jpgAž pětinu lidí postihuje při jízdě autem či jiným dopravním prostředkem cestovní nevolnost, nejčastěji bývá špatně dětem, ženám a seniorům. Ačkoli bývá takzvaná kinetóza nazývána nemocí z pohybu, nejde o onemocnění, nýbrž o přecitlivělost na protichůdné vjemy. Výsledkem bývá dezorientace mozku, žaludek jako na vodě a zvracení. Cestovní nevolnosti můžete předcházet svým chováním během jízdy a také s pomocí přípravků z lékáren. Novinkou je zázvorový extrakt v tabletách Antimetil, jejichž výhodou je, že nemají sedační účinky, tedy nezpůsobují ospalost ani snížení pozornosti.       

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Domácí ledová tříšť nebo mléčný koktejl? Se Slushy Maker během minutky!

31. 5. 2016

 

nepojmenovany-2jghjhg.jpgHorké dny už klepou na dveře a prázdninová nálada je na spadnutí. Jak se ale v parnu osvěžit a ještě si u toho užít spoustu zábavy? Vyzkoušejte Milkshake Maker nebo Slushy Maker, dva jednoduché přístroje na výrobu mléčného koktejlu nebo ledové tříště, který budou děti zbožňovat. Při jednoduché výrobě si totiž užijí spoustu zábavy a výsledkem bude ta nejlepší ledová tříšť, jakou kdy ochutnaly. Mňam!

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

To nejlepší mlsání na Den dětí? Hrošíci s hořkou čokoládou!

12. 5. 2016

 

10.jpgPřemýšlíte už, jakým mlsáním podarovat vaše ratolesti na Den dětí? Poradíme vám! Každé dítko bude mít radost z veselého Hrošíka RACIO s hořkou čokoládou. Kromě roztomilého obalu potěší děti i poctivá hořká čokoláda, která se rozplývá na jazyku. A jako bonus budete vědět, že svým potomkům dáváte to nejlepší, Hrošíci jsou totiž ceněny i poradenským centrem Výživa dětí.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Italské delikatesy pro všechny!

12. 5. 2016

 

12.jpgS celiakií již nemusíte žít jako asketa. V současné době – zároveň se stále se zvyšujícím počtem celiaků a lidí dodržujících zdravější životní styl – vzrůstá počet speciálně vyráběných bezlepkových potravin i počet obchodů (včetně těch internetových), ve kterých je možné tyto potraviny koupit. Ne všechny ale chutnají tak dobře jako ty lepkové. Na trhu je nyní k dostání prémiová italská značka Nutrifree, která uspokojí všechny náročné gurmány, i přes jejich potravinovou intoleranci.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Pedro OVO Pecky: Připomeňte si dobrůtky jako od babičky

12. 5. 2016

 

10.jpgMix bonbonků svěžích ovocných chutí, které se rozplynou na jazyku a starším generacím jistě připomenou slaďounké dobroty, které jejich babičky schovávaly v kuchyni ve velkých dózách na té nejvyšší polici, aby se na ně jen tak nedosáhlo. Byly přece jenom pro slavnostní chvíle nebo za odměnu! Přesně takové jsou nové Pedro OVO Pecky, které ale potěší i tu nejmenší generaci. Jejich lahodné chuti se prostě nedá odolat.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Žaludeční nevolnost? Novinka se zázvorem uleví i těhotným a dětem

20. 4. 2016

 

1.jpgŽaludeční nevolnost patří k nejčastějším zdravotním potížím dospělých i dětí, ovšem její příčiny mohou být různé. Jednak způsobené vlastní vinou, pokud se přejíte nebo na oslavě vypijete o skleničku víc, než je zdrávo. Především dětem pak bývá od žaludku zle při cestování a zcela samostatnou kapitolou je těhotenská nevolnost, která trápí až tři čtvrtiny gravidních žen. Přirozeným pomocníkem pro léčbu takových žaludečních obtíží často doprovázených nechutenstvím bývají byliny, zejména osvědčený zázvor. Nyní je v lékárnách nově k dostání zázvorový extrakt v tabletách Antimetil. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Toast multigrain: Křupavé pečivo vždy po ruce

10. 4. 2016

 

0037477-nemocni-z-leku.jpgPraktické pečivo, které můžete mít neustále v zásobě a vychutnat si kdykoli jeho křupavost? Ano, prosím! Přesně takové jsou Toasty multigrain – vždy čerstvé a plné chutných semínek – lněných, slunečnicových a sezamových. Vyzkoušejte je například s rajčátky, mozzarellou a kapkou olivového oleje nebo si rovnou připravte Toasty s uzeným pstruhem podle jednoduchého receptu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Hračkárny nabízí i kolekci dětského oblečení Cool Club

26. 3. 2016

 

1.jpgMáte doma malou princeznu nebo kluka, který se rád parádí, a denně přemýšlíte, co jim obléknete na sebe? Každá máma chce, aby její dítko chodilo v oblečení z kvalitního materiálu a bylo to nejkrásnější ze všech. Nová jarní kolekce dětského designového oblečení Cool Club, kterou najdete ve vybraných prodejnách hraček Sparkys, Bambule i HM Studio, je inspirující volbou pro všechny rodiče a jejich děti.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

ODHALTE TEMNÉ TAJEMSTVÍ, KTERÉ MĚLO ZŮSTAT POHŘBENO POD TROSKAMI LETADLA

26. 3. 2016

 

1.jpgKam až byste byli schopni zajít, abyste získali zpět své vnouče, přesto, že si nejste jisti jeho identitou? Michel Bussi je jedním z nejpopulárnějších francouzských autorů současnosti a jeho detektivní román Vážka se stal naprostou senzací. Bussi rozehrává ve Vážce příběh plný napětí, intrik, tajemství, ale i etických otázek…

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

JARNÍ „DETOX“ PRO CHLAPY

26. 3. 2016

 

8j.jpgJaro je ideální příležitostí, pro nastartování těla po zimě – tzv. detox. Mezi ingredience, které se využívají v očistné kúře, velice často patří osvěžující citrón, bohatý na spoustu vitamínu, dále pak „zázračný“ zázvor, různé ovoce apod. Všechny tyto ingredience pomůžou k dokonalému vymazlení tzv. chlapského „detox“ drinku, který vás bude bavit. Vyzkoušejte například osvěžující koktejly, kde jde ruku v ruce whisky s vůní citrónu a chutí zázvoru.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Velikonoce v Evropě: koledníci nepohrdnou štamprlí ani hledáním ztraceného piva

26. 3. 2016

 

1.jpgAť už pro vás Velikonoce představují jenom vytoužený prodloužený víkend, anebo je slavíte tradičně a chodíte na koledu, určitě si je neumíte představit bez dobrého jídla a pití. A rozhodně v tom nejste sami, podobně to mají lidé po celé Evropě. Pojďme proto zjistit, čím si připíjí koledníci za českými hranicemi.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

Nemáte čas ani na krátkou pauzu? Zkuste ovesnou tyčinku FlapJack!

6. 3. 2016

 

8.jpgZe všech stran se na vás valí práce a nevíte, kde vám hlava stojí? Úpíte pod hromadou povinností, nervy máte napjaté k prasknutí a nemáte čas ani na krátkou pauzu? Zkuste ovesnou tyčinku FlapJack.

 
Celý příspěvek | Rubrika: TIPY OD RADŮZY | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

následující »



 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×